Introdans

Wereldpremière Bye Bye Land: 20 juni 2024 Amphion Theater, Doetinchem

Over End of Season Gala 2024

Om de zomer feestelijk in te luiden presenteert Introdans aan het einde van het theaterseizoen ook dit jaar weer een wervelend End of Season Gala. Voor de Introdans-dansers – van wie er een aantal dit jaar hun danscarrière beëindigt – is het Gala kans om (nog één keer) te schitteren en al hun talenten te etaleren. 

Bye Bye Land (wereldpremière)
Showtime! Het swingende Bye Bye Land van de bekende musical- en theaterchoreograaf Daan Wijnands (bekend van onder meer Hij gelooft in mij, Hello Dolly, All Stars en Alex Klaassens’ Showponies) is een nieuw werk dat hij speciaal voor het End of Season Gala creëert. Het wordt een bruisende, revue-achtige choreografie, over afscheid nemen. Een ode aan MGM filmmusicals op muziek van La La Land.

Wijnands, opgeleid als danser, stapte over naar musical en ontwikkelde zich tot een van de meest succesvolle choreografen in het musicalgenre. Wat hem inspireerde voor deze choreografie zijn de verbindingen die Introdans weet op te zoeken met andere performers, makers uit verschillende werelden.

“End of Season draait nadrukkelijk om onverwachte samenwerking en connectie. Ik weet dat zowel het ensemble als ik met dit nieuwe stuk in onze kracht staan. Uitdaging is dat dansers uit hun comfortzone stappen, net als ikzelf.” aldus Daan Wijnands.

Het resultaat is een energieke en speelse choreografie.

Cast

Elisa Rudolf, Giuseppe Calabrese, Brooke Newman, Fabio Falsetti, Yuma Funai, Alberto Tardanico, Nienke Wind, Vincenzo Turiano, Carlota Batalla Carbonell, Jillis Roshanali, Nina Dijkman, Ruben Ameling, Giovanna Doria, Salvatore Castelli, Léa Visser, Mark van Drunick, Angelica Villalon, Federico Tosello, Vega Diesveld, Floris Puts, Eskil Dorrepaal.

Creatives

Choreografie: Daan Wijnands
Muziek: Justin Hurwitz (La La Land: Original Motion Picture Soundtrack)
Kostuums & Beeld: Dieuweke van Reij
Lichtontwerp: Tim van ’t Hof
Assistent choreograaf: Isabelle Vedder
Repetitor: Jorge Pérez Martínez, Marlena Wolfe
Kostuumatelier: Dieuweke van Reij en Atelier Introdans
Productieleider: Eline Hocqué
Introdans: Roel Voorintholt & Marieke van ’t Hoff

 

Meer info

 

 

Stills

Terug