Showponies

Première Showponies: 19 maart 2018 De La Mar Theater,  Amsterdam

Recensie quotes

…”voortdurend op scherp gezet door regisseur Gijs de Lange, en fantasievol geënsceneerd door choreograaf Daan Wijnands.…”  (NRC – Henk van Gelder)

…”Met meesterwerk in een gloedvol decor gedeponeerd door regisseur Gijs de Lange en choreograaf Daan Wijnands. Vol waanzinnige vondsten en variaties…” (Dagblad van het Noorden  – Jacques d’Ancona)

…”Ook is er volop ruimte voor dans, waarbij het ensemble schittert in strak uitgevoerde choreografieën”…  (Theaterkrant – Ivo Nieuwenhuis)

Verhaal van Showponies

Na het succes van De Modern Art Revue is multitalent Alex Klaasen, bekend van o.a Gooische Vrouwen, Toon de Musical en Klokhuis, vanaf februari 2018 weer te zien in het theater met Showponies. Met Showponiesintroduceert Alex een nieuw genre, revue 2.0. Samen met o.a. Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Alex Klaasen zoals we van hem gewend zijn totaal entertainment van het hoogste niveau.

Alex Klaasen stond eerder in het theater met o.a. Eindelijk Alleen, Toonde Musical en De Gelaarsde Poes, won Cameretten, de Pall Mall Export Prijs en is de man met de meeste Musical Awards (6). Voor Showponies heeft hij zich laten inspireren door o.a. André van Duin en Snip & Snap.

“Ik ben al heel m’n leven groot fan van André van Duin, ik zag vroeger al z’n revues en dacht toen altijd; Dat wil ik later ook, een revue. Die wens is gebleven en nu is het er eindelijk van gekomen. Showponies is revue 2.0. Ik had zin om alles wat ik leuk vind om te doen (cabaret, musical en comedy) in 1 voorstelling bij elkaar te brengen. En daar is revue de beste vorm voor. Maar dan wel in een moderne jas natuurlijk, met het zo bekende Alex Klaasen DNA. Verwacht geen showtrappen of veren, maar een doldwaze avond vol humor, typetjes, dans en veel liedjes. Het genre revue terug op de kaart zetten, omdat het te leuk is om het niet te doen, aldus Alex Klaasen.”

Cast

Alex Klaasen, Freek Bartels, Daniel Cornelissen, Jip Smit, Roman Brasser, Cripta Scheepers, Jolijn Henneman, Kiefer Zwart en Stef van Gelder.

Creatives

Regie – Gijs de Lange
Choreografie / staging – Daan Wijnands
Teksten – Alex Klaasen, Jurrian van Dongen, Niek Barendsen
Dramaturg / regie-assistent – Esther Habbema
Compositie / arrangementen – Peter van de Witte,  Jan & Keez Groenteman, Rutger de Bekker
Kostuumontwerp – Arno Bremers
Decorontwerp – Janne Sterke
Lichtontwerp – Marc Heinz
Geluidsontwerp – Peter Velthuijzen, Tobias Stolk
Muzikaal leider – Ezra van Nassauw
Producent – More Theater Producties

 

Meer info

 

 

Stills

Trailer

Terug