aan het einde van de Regenboog

Première: 4 februari 2007, Oude Luxor Theater, Rotterdam.

Verhaal

London, 1968. Judy, een legendarische vedette, staat aan de vooravond van een serie comeback concerten in het befaamde ‘The Talk of the Town’. De tijd van mislukte huwelijken, zelfmoordpogingen en diverse verslavingen lijkt achter haar te liggen. Maar schijn bedriegt. Het verleden waar het publiek haar juist zo om bewondert is voor Judy tot pijnlijke herinnering geworden. Toch spreidt ze nog één keer haar vleugels en wil ze vliegen op eenzame hoogte, tot ver voorbij de regenboog. Haar vertrouwde pianist Anthony en nieuwste verloofde Mickey staan klaar om Judy op te vangen. Ze bieden zicht op een nieuw leven en verleiden haar tot een spel met hoge inzet. ‘If happy little bluebirds fly beyond the rainbow, why, oh why can’t I?’

In Aan het Einde van de Regenboog schildert Peter Quilter een intrigerend, ontluisterend en soms zeer geestig portret van een vrouw die geïnspireerd is op Judy Garland in de nadagen van haar leven. Simone Kleinsma speelt en zingt op geheel eigen wijze Judy, niet als imitatie maar als echo van een vervlogen mythe. Kees Boot speelt Mickey, haar verloofde en manager en Paul de Leeuw kruipt in de huid van Anthony, Judy’s toegewijde pianist. End Of The Rainbow beleefde in augustus 2005 in het Sydney Opera House haar zeer succesvolle wereldpremière.

Na Australië was Nederland één van de eerste landen waar dit stuk nog voor de Broadway première, in een geheel eigen versie, te zien was. Ondersteund door een live combo passeerden bekende songs van Garland zoals ‘Come Rain or Come Shine’ en uiteraard ‘Somewhere over the Rainbow’ de revue.

Cast

Simone Kleinsma – Judy Garland
Paul de Leeuw – Anthony
Kees Boot – Mickey Deans

Uitvoering muziek

Kino Haitsma, Bart van Hoof, Pim Dros, Boudewijn Groenhuijzen

Creatives

Auteur: Peter Quilter
Regie: Paul Eenens
Choreograaf: Daan Wijnands
Kostuums: Yan Tax
Decorontwerp: Misjel Vermeiren, Carla Janssen Höfelt
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Casting/Artistieke supervisie: Carline Brouwer
Uitvoerend Producent: Margreet Wieringa
Producenten: Joop van den Ende Theaterproducties

Meer info

Stills

Trailer

Terug