‘t Schaep met de 5 Pooten

Première ‘t Schaep met de 5 Pooten: 14 april 2019 De La Mar Theater, Amsterdam

Recensie quotes

Daan Wijnands completeert de enscenering met zijn creatieve en humoristische choreografieën. Hij toont zich hier wederom een meester in. Prachtig is bijvoorbeeld een fietsscène op barkrukken bij het nummer ‘Zeg maar dag met je handje’. ” (NRC – Elisabeth Oosterling)

“Wel leuk zijn de minder bekende Schaep-liedjes van Asser en Bannink die voorbij komen, zoals ‘Altijd wat’ of  ‘Zeg maar dag met je handje’. Choreograaf Daan Wijnands gaf die scènes creatief vorm.” (Volkskrant – Joris Hanquet)

“Geslaagd is ook de choreografie van Daan Wijnands, die net als voor De Marathon en All Stars op een spitsvondige manier alledaagse bewegingen verwerkte tot danssequenties, met als hoogtepunt een aandoenlijk ensemblestuk op de fiets (‘Zeg maar dag met je handje’).” (Theaterkrant – Sanne Thierens)

“… fijne liedjes als ‘Zeg maar dag met je handje’ in een vindingrijke choreografie met fietssturen.” (Telegraaf – Esther Kleuver)

“…over het speelveld is tot in detail goed nagedacht. Vindingrijk en doeltreffend is het uitbeelden van bijvoorbeeld een lift (met een tafel en acteurs), een trein (met barkrukken) en een fiets (met alleen een stuur).”  (AD – Alexander Eenennaam)

Verhaal ‘t Schaep met de 5 Pooten

Een gloednieuwe musical vol Amsterdamse gein en onvergetelijke melodieën. In ’t Schaep met de 5 Pooten gaan we nog één keer terug naar het gelijknamige café met al zijn ontroerende, hartveroverende, hilarische stamgasten. Zo zien we kroegbaas Kootje de Beer, zijn maat Lukas, buurvrouw Doortje en alle vaste klanten in een nieuw, fris verhaal van Raoul Heertje. Weer wordt er te veel gedronken en geroddeld, maar nooit te veel gelachen. Al eeuwenlang hebben ze mot, maar toch kunnen ze nog steeds niet zonder elkaar. Want: We benne op de wereld om elkaar te helpen, niewaar?

Cast

Jeroen van Koningsbrugge / Remko Vrijdag – Kootje
Eva van der Gucht – Doortje
Jeske van de Staak – Lena
Tim / Wart Kamps – Lukas
Ellen Pieters – Riek
John Buijsman – Arie
Jetty Mathurin – Opoe

Ensemble: Ruth Sahertian, Rogier Komproe, Danny Nooy, Paul Richard Disbergen

Band

Toetsen: Menno Theunissen
Drums: Richard Veltman
Gitaar: Jurgen Burdorf
Bas: Tim Brandsen

Creatives

Oorspronkelijk scenario & liedtektsten: Eli Asser
Muziek: Harry Bannink
Script: Raoul Heertje
Regie:  Gijs de Lange
Co-regie: Esther Habbema
Choreografie & staging: Daan Wijnands
Assistent choreograaf:  Eline Vroon
Arrangementen: Melcher Meirmans
Decorontwerp: Marjolein Ettema
Kostuumontwerp: Arno Bremers
Lichtontwerp: Marc Heinz
Geluidsontwerp – Ray Elderman
Pruiken – Leendert van Nimwegen

Producent: More Theater Producties
Partner: De La Mar Theater

 

Meer info

 

 

Stills

Trailer

Terug