Petticoat

Première Petticoat: 24 november 2016 KRO-NCRV, NPO 1

Verhaal

Petticoat is een 8-delige Nederlandse drama-serie is gebaseerd op de gelijknamige succesmusical.

Petticoat vertelt het humoristische verhaal van de Groningse Patricia Jagersma, oftewel Pattie (gespeeld door Abbey Hoes).

De jaren ’50: Samen met haar vader (Hajo Bruins) woont Pattie in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland. Haar allergrootste droom is om een succesvolle zangeres te worden. Als op een dag de bus van de beroemde Nederlandse band The Petticoats strandt in haar dorpje en ze de bandleden te hulp schiet, slaat de vonk voor de showbizz voorgoed over. Ondanks alle waarschuwingen van haar vader en haar beste vriend Peter, besluit Pattie haar dromen na te jagen en verhuist ze naar de grote stad. Op zoek naar het leven waar ze zo hartstochtelijk naar verlangt.

Maar het leven in de grote stad is niet zoals Pattie zich had voorgesteld. Om wat bij te verdienen gaat ze schoonmaken bij de rijke familie Van Rooden. Al snel raakt ze bevriend met Rogier, de jongste zoon (Jason de Ridder), en wordt ze tot over haar oren verliefd op Rogiers broer, Willem (Kay Greidanus). Langzaam maar zeker leert Pattie zichzelf en de wereld van de showbizz steeds beter kennen…

Cast

Abbey Hoes, Hajo Bruins, Anneke Blok (als tante Gerda), Freek Bartels (als Maurice), Marlijn Weerdenburg (als Mimi), Alex Hendrickx (als Peter), Kay Greidanus (als Willem), Jason de Ridder (als Rogier) en Martijn Fischer (als Fred)

Scenario – Paula van der Oest en Inge Hardeman
Regie – Pim van Hoeve en Thomas Korthals Altes
Choreografie/Staging – Daan Wijnands
Assistent choreograaf – Eline Vroon
Producenten – Medialane & Kemna en Zonen

 

Meer info

 

 

 

Stills

Trailer

Terug