Onder De Groene Hemel

Première: 29 januari 2015 Schouwburg Haarlem

Verhaal

Onder de groene hemel is een musical over een (on)mogelijke liefde, waarbij de muziek van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh de rode draad vormt. De lijst van hits die de jeugdvrienden in de jaren ’60 en ’70 maakte is eindeloos en indrukwekkend; stuk voor stuk prachtige liedjes met ijzersterke teksten.

In Onder de groene hemel vertelt Jimmy (René van Kooten) het verhaal van een op het oog onmogelijke liefde. We gaan terug naar Amsterdam in het woelige jaar 1969. Jimmy moet nog geboren worden. Zijn toekomstige ouders Barbara (Sophie Veldhuizen), een keurige gymnasiaste en Berend (Thomas Cammaert), een echte hippie, hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Jimmy zal in allerlei gedaanten en rollen opduiken om zijn ouders bij elkaar te brengen en te houden. Gaat hem dit lukken in het tijdperk van de vrije liefde…?

Alle bekende hits worden live gespeeld door een band onder leiding van Marcel de Groot. Onder de groene hemel is geschreven en geregisseerd door Koen van Dijk (Cyrano, AMANDLA! MANDELA) en de muziek is opnieuw bewerkt door Jeroen Sleyfer (Hij Gelooft in Mij, HEMA de musical, Soldaat van Oranje).

De achtergrond

Het verhaal speelt zich af in de jaren 1969-1974: hét hippie-tijdperk. 1969 was het jaar van John Lennon en Yoko Ono in het Hilton Hotel, de bezetting van het Maagdenhuis, de oprichting van de Kabouterpartij en Aktie Tomaat. De Amerikanen landden op de maan en Amsterdam was de hippie-hoofdstad van Europa, met het Vondelpark als ‘Magisch Centrum van de wereld’. Er was love & peace en vooral veel flower power! Maar ook onrust; jongeren begonnen zich te roeren, zetten zich af tegen de geldende moraal en de macht van het grootkapitaal. Alles moest anders…

Cast 

René van Kooten – Jimmy
Thomas Cammaert – Berend
Sophie Veldhuizen – Barbara
Jan Elbertse – Bavo
Anne-Mieke Ruyten – Anna
Hanneke Last – Julia
Daan Smits – Stefan / Roel
Myrthe Boerebach – Hannelore
Simon Daniël Brommer – Cees
Eline Havenaar – Maria

Band

Marcel de Groot
Janos Koolen
Lucas Beukers

Creatives

Tekst en regie – Koen van Dijk
Arrangementen – Jeroen Sleyfer
Choreograaf – Daan Wijnands
Decorontwerp – Eric Goossens
Kostuumontwerp – Maya Schröder
Lichtontwerp – Coen van der Hoeven
Productieleider – Angela van Kalsbeek
Hoofd Productie – Pieter Rijser
Adjunct Directeur – Mark Koudijs
Producent – Inge Bos

Meer info

Stills

Trailer

Terug