In de ban van Broadway

Première In de ban van Broadway: 4 juni 2016 De La Mar Theater, Amsterdam

Verhaal van In de ban van Broadway

Loes Luca en Tjitske Reidinga spelen 2 diva’s in een theatraal spektakel over ambitie, vergankelijkheid en de magie van het theater. Pieter Kramer, bekend van de familievoorstellingen van het Ro Theater (Lang en Gelukkig, De zere neus van Bergerac en De gelaarsde poes) regisseert in deze traditie nu een voorstelling voor volwassenen. In de ban van Broadway is een grootse en geniepige zomermusical over afgunst achter de schermen van de beroemdste theaterstraat ter wereld.

Grace, een meisje van eenvoudige komaf, krijgt toegang tot de kleedkamer van haar idool: de beroemde actrice Margo Miller. Met haar schrijnende levensverhaal wekt Grace medelijden op bij Margo en haar entourage. De Broadway-ster ontfermt zich over de jonge vrouw. Maar dan blijkt de ogenschijnlijk naïeve Grace er een geheel eigen agenda op na te houden.

Regisseur Pieter Kramer maakte de afgelopen jaren furore met zijn familievoorstellingen bij het Ro Theater (O.a. Lang en Gelukkig en De gelaarsde poes). Kramers voorstellingen zijn theatrale spektakels, met decorvondsten en dubbelrollen, hilariteit en haastverkledingen en nieuwe liedteksten op bekende melodieën. DeLaMar Producties vroeg hem in zijn kenmerkende stijl de zomerkomedie van dit jaar te regisseren. Toneelschrijver Nathan Vecht schreef op verzoek van Kramer een nieuwe theatertekst. Het verhaal van In de ban van Broadway leidde eerder tot de filmklassieker All about Eve (1950), met een glansrol voor Bette Davis.

Cast

Loes Luca / Ellen Pieters
Tjitske Reidinga
Bianca Krijgsman
Peter Blok
Hans Leendertse
Leny Breederveld
Marisa van Eyle
Martijn Nieuwerf

Creatives

Regie: Pieter Kramer
Script: Nathan Vecht
Dramaturgie: Judith Wendel
Liedteksten: Jurrian van Dongen
Choreografie: Daan Wijnands
Assistent-regisseur: Géraldine Verhoeven
Arrangementen: Jeroen Sleyfer
Decor: Thomas Rupert
Licht: Marc Heinz & Stefan Dijkman
Kostuums: Arno Bremers
Geluid: Bo Bruijs & Dennis Slot
Kap en grime: Leendert van Nimwegen
Producent: Edwin van Balken
Productie: Rosalie Mohr en Mette Stam

Stills

Trailer

Terug