Hij Gelooft in Mij

Première: 11 november 2012 DeLaMar Theater, Amsterdam

Recensie quotes

…”De musical is geweldig. En wel hierom.
Het kán soms lijken alsof het ensemble (de achtergrondzangers en -dansers) in een musical meedanst op het podium zonder directe dramatische betekenis voor het verhaal. Maar als de combinatie tussen acteurs en ensemble goed wordt gebruikt, kan het ensemble de emoties op het podium enorm versterken. Een zeer geslaagd voorbeeld is de sleutelscène uit Hij Gelooft in Mij, waarin Rachel en André Hazes in een restaurant een moeilijk moment in hun relatie doormaken en dan het nummer Bloed, zweet en tranen zingen. Als het nummer begint, staan niet alleen Rachel en André, maar alle restaurantbezoekers op van hun tafeltjes en beginnen, badend in warm rood en oranje licht, de bekende Hazes-smartlap te zingen in een stevige tangovariant. De zwiepende liefde schiet door het restaurant, en de dramatische handeling krijgt extra kracht door het indrukwekkende geheel.”… (Volkskrant – Joris Henquet)

…”In somber licht zorgt Daan Wijnands prachtig voor verstilling, op weg naar het beklemmende slot.”… (Dagblad van het Noorden – Jacques d’Ancona)

Verhaal

Hij Gelooft In Mij is een oprecht, geestig en aangrijpend muzikaal verhaal over de ware persoon achter de volksheld André Hazes, zijn verhouding met Rachel en zijn stad Amsterdam. Zijn bekendste nummers illustreren zijn diepe dalen en hoge toppen van succes en teloorgang. Een verhaal gezien door de ogen van Rachel van Galen, een vijftienjarig meisje dat verliefd wordt op de grote Hazes en trouwt met haar idool. Houdt zij van de man of van zijn talent?

Het script is geschreven door Frank Ketelaar (scriptschrijver van o.a. de succesvolle VARA-serie Overspel) en Kees Prins (scriptschrijver van o.a. Jiskefet). De regie is in handen van Ruut Weissman (artistiek directeur van de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie).

Cast

Martijn Fischer – André Hazes
Chantal Janzen / Hadewych Minis – Rachel Hazes
Cees Geel – Tim Griek
Tina de Bruin – Conny
Hajo Bruins Jan van Galen
Doris Baaten – Friedel van Galen

Ensemble

Rianne Botma, Jim Debbes, Jan Elbertse, Sjoukje Hoogma, Danny Houtkooper, Roy Kullick, Kok-Hwa Lie, Lidwien Meeus, Boy Ooteman, Wieneke Remmers, Jip Smit, Sjoerd Spruijt, Sophie Veldhuizen, Melinda de Vries.

Creatives

Script: Frank Ketelaar & Kees Prins
Regie: Ruut Weissman
Arragnementen:Jeroen Sleijfer & JB Meijers
Choreografie: Daan Wijnands
Assistent Choreograaf: Eline Vroon
Decor: Carla Janssen Höfelt
Geluidsontwerk: Bo Bruijs & Dennis Slot
Lichtontwerp: Reinier Tweebeeke & Uri Rapaport
Kostuumontwerp: Yan Tax
Pruiken en make-up ; Sjoerd Didden
Rekwisieten: Rob Snoek
Casting: Marianne van Wijnkoop / Fons van Kraaij
Technische supervisie: Ed Wielstra
Creatieve ontwikkeling: Cook a Dream
Associate Producer: Margreet Wieringa
Executive Producer: Peter O’Keeffe / Barbara Wittebol
Producent: Joop van den Ende Theaterproducties

 

Meer info

 

 

Stills

Trailer

Terug