Hamlet

Première Hamlet: 27 december 2018 Schouwburg, Rotterdam

Recensie quotes

“Een hoogtepunt is het toneelstuk in het toneelstuk, waarin de acteurs van Toneelgroep Kopenhagen de moord op Hamlet sr. nazingen op Bohemian Rhapsody. Het laat het vakmanschap zien dat achter deze voorstelling schuilt: regie, tekst, choreografie en een groep sterke acteurs komen hier mooi samen.” (Theaterkrant – Jeroen van Wijhe)

Verhaal van Hamlet

Het zit de Deense puberprins Hamlet niet echt mee. Hij raakt zijn pa kwijt, zijn oom trouwt met zijn moeder, zijn vriendinnetje Ophelia begrijpt hem niet meer en een aantal van z’n vrienden is echt niet meer te vertrouwen. Voeg daar een nachtelijk bezoek van een geestverschijning aan toe en je hebt een jonge prins die voor een flinke uitdaging staat.

Van een vrolijke surfboy met goed haar, verandert hij in een sombermans met woedeuitbarstingen. En… we verklappen het alvast, bijna iedereen gaat dood. Maar geen zorgen: we houden het gezellig, want Pierlala en Ger Geraamte zijn jullie gastheren!

Cast

Mattias Van de Vijver, Sofie Porro, Wart Kamps, Dick van den Toorn, Han Oldigs, Ali Ben Horsting, Erwin Dörr, Thomas Dudkiewicz, Abdelkarim el Baz

Creatives

Regie: Pieter Kramer
Tekst: Don Duyns
Liedteksten: Alex Klaasen
Choreografie: Daan Wijnands
Muzikale leiding: Boudewijn Ruigrok
Regieassistentie: Esther Habbema
Dramaturgie: Dirkje Houtman
Decorontwerp: Niek Kortekaas
Kostuumontwerp: Sabine Snijders
Ontwerp kap & grime: Cynthia van der Linden

Producent: Theater Rotterdam

 

Meer info

 

Stills

Trailer

Terug