Grand Hotel

Première: 28 april 2012 Hotel Sofitel Legend The Grand, Amsterdam

Recensie quotes

…”Het sterke ensemble zingt aanstekelijk (en grotendeels goed verstaanbaar) en voert de slimme choreografieën fris en doeltreffend uit.”… (Theaterkrant – Bob Bronshoff)

Verhaal

De musical Grand Hotel speelt zich af in 1928, een jaar voor de grote beurskrach. Van de donkere wolk die Europa zal verduisteren, is nog weinig te merken. We maken kennis met een baron, een boekhouder, een zakenman, een prima ballerina, haar gezelschapsdame, een kolonel en een typiste die droomt van een carrière in Hollywood. Ze verblijven allemaal gedurende één weekend in het Grand Hotel, geïnspireerd op het wereldberoemde Hotel Adlon. Door de swingende en meeslepende muziek komt de tijd tot leven waarin de economie zich op het hoogste punt bevindt en iedereen proost op de liefde en het luxe leven. Terwijl het einde van het weekend nadert, blijkt echter niets wat het lijkt.  

Grand Hotel is onderscheiden met vijf Tony Awards en vijf Drama Desk Awards. De musical is gebaseerd op de gelijknamige filmklassieker uit 1932, die een Academy Award won. M-Lab bracht deze glorieuze musical opnieuw tot leven. De show was van 24 t/m 26 april 2012 te zien in Theater M-Lab en van 28 april t/m 6 mei 2012 in het exclusieve vijfsterren hotel The Grand in Amsterdam. Voor het eerst in de geschiedenis van het hotel werd een musical geproduceerd in de voormalige raadzaal waar Koningin Beatrix en Prins Claus elkaar het jawoord gaven.

Cast

Trudi Klever – Elizaveta Grushinskaya
Ad Knippels – Otto Kringelein
Jamai Loman – Felix von Gaigern
Tony Neef – Hermann Preysing
Boy Ooteman – Kolonel Dokter Otternslag
Jeske van de Staak – Flaemmchen
Nelleke Zitman – Raffaela Ottanio

Ensemble

Moniek Boersma, Frank van Hengel, Freek Heuvelmans, Celinde Schoenmaker, Anne-Marijn Smulders, Käthe Staallekker, Nadine Termeer, Danielle van de Griendt, Rafael van der Maarel, Jasper van Dijk, Pien van Gerven

Band

Menno Theunissen – piano
Rowin Tettero – drums
Michel Lamers – blazers
Bas Schneider – bas

Creatives  

Regie: Ursul de Geer
Vertaling: Koen van Dijk
Choreograaf: Daan Wijnands
Muzikale leiding: Menno Theunissen
Kostuumontwerp: Wim Fortuin en Davey van Lienden van Akademie Vogue
Supervisie kostuums: Lenn Aarntzen
Producent: M-Lab

 

Meer info

 

 

Stills

Trailer

Terug