De Marathon

Première De Marathon: 19 maart 2017 Nieuwe Luxor, Rotterdam

 

Voor deze productie van ontving Daan de Musical Award: voor Beste Choreografie 2018.

 

Recensie quotes

…”En de fantasierijke choreografieën van Daan Wijnands zijn al even stijlvast: geen showdans, maar hoekige bouwvakkersbewegingen…”
…”Een verbluffende choreografie van rollende dranghekken, en acteurs die telkens van een andere kant komen, méér is er niet nodig…”  (NRC – Henk van Gelder)

…”pluim gaat naar Daan Wijnands. Hij heeft een bijzondere choreografie voor deze cast bedacht…”
…”vooral zijn bedenksels met loopbanden zijn origineel. Als de vier mannen besluiten écht hard voor de marathon te gaan trainen, zie je iets zéér fraais…” (METRO – Erik Jonk)

…”de knappe choreografie van Daan Wijnands…” (Dagblad van het Noorden – Jacques d’Ancona)

…”Yusuf, de allochtone collega met marathonervaring, traint hen. Dat mondt uit in een bijzonder geestig lied, met een hilarische ­choreografie met loopbanden…” (Het Parool – Madeleine Rood)

…”er zijn ook nummers die eruit springen, zoals het door de mannen al zwoegend op loopbanden gezongen ‘Mijn lichaam is een tempel’ dat in een speelse choreografie het hoogtepunt van de voorstelling vormt…” (Theaterkrant – Sanne Thierens)

…”Er wordt gebruik gemaakt van loopbanden, waarop hele choreografieën worden gedanst. De keuze hiervoor is inventief en de choreografiën van Daan Wijnands zijn hilarisch….”  (8 Weekly.nl – Jorien Hollaar)

Verhaal van De Marathon

Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish.

Een ontroerend verhaal vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek.

Naar idee van: Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk

Cast

John Buijsman, Michiel Nooter, Kees Boot, Dennis Willekens, Gürkan Küçüksentürk, Jelka van Houten, Lucretia van der Vloot, Jip Smit, , Roosmarijn Luyten, Maaike Martens, Terence van der Loo, Robbert van den Bergh, Dook van Dijck, Thomas Hengeveld, Remco Sietsema en Ruth Sahertian

Band

Arthur Postma, David Middelhoff, Richard Veltman, Menno Theunissen, Jeroen Dur, Randy Klover, Thomas Hengeveld en Remco Sietsema

Creatives

Regie & Script:  Job Gosschalk
Muziek & liedteksten: Thomas Acda & David Middelhoff
Choreografie: Daan Wijnands
Assistent choreograaf: Eline Vroon
Scriptadvies: Martin van Waardenberg & Gerard Meuldijk
Script & co-regie: Elzelien Peters
Arrangementen: Melcher Meirmans / RecSound
Decorontwerp: Matthijs van Cruijssen
Lichtontwerp: Marc Heinz
Geluidsontwerp: Peter Velthuijzen
Kostuumontwerp: Joris van Veldhoven
Pruiken: Marjon Hoogendoorn
Casting: Marc van Bree

Producent: More Theater Producties
Partner: Luxor Theater

 

Meer info

 

 

Stills

Trailer

Terug