All Stars

Première All Stars: 14 oktober 2018 Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam

 

Voor deze productie ontving Daan de Musical Award: voor Beste Choreografie 2019.

 

Recensie quotes

“…de choreografieën van Daan Wijnands, voetbal tot dansvorm verheven, zijn meesterlijk.” (NRC – Elisabeth Oosterling)

“Het meesterstuk komt echter van Daan Wijnands, de choreograaf. Wat hij met die club rauwdouwers doet, is van een ongekende schoonheid, durf en allure.” (Dagblad van het Noorden – Jacques D’Ancona)

“…de choreografie van Daan Wijnands en het simpele maar doeltreffende decor van Thomas Rupert zijn andere pluspunten.”
All Stars, de musical begint spectaculair met een geweldige dans van het hele ensemble achter een half open doek. En in de finale wordt een voetbalwedstrijd mooi verbeeld als een klassiek ballet. Dan krijgen fantasie en theatraliteit even een kans…” (Volkskrant – Hein Janssen)

“Maar gelukkig zijn er de zowel prachtige als hilarische choreografieën van Daan Wijnands.” (Telegraaf – Esther Kleuver)

“Ook de choreografieën van Daan Wijnands vallen op; net als in De Marathon weet hij met vrij simpele, alledaagse bewegingen energieke dansen te presenteren. Zo wordt de warming-up voor het voetballen een opzwepend stukje met veel voetgetrappel dat haast wat wegheeft van tapdans” (Theaterkrant – Sanne Thierens)

“…het gezelschap trakteert het publiek op (niets verhullende) opzwepende en onverwachte dansjes – shout out naar de geweldige choreografie van Daan Wijnands” (8Weekly – Kim Saris)

“…en in een ijzersterke choreografie zien we gretige acteurs aan het werk…” (Noord Hollands Dagblad)

“…met stevige voetbal-achtige dans…” (Trouw – Bianca Bartels)

“De ensembledans is aanstekelijk…” (AD – Arno Gelder)

“Absolute favoriet is toch wel het balletstuk dat de voetbalmannen vol overgave en focus dansen; een heel welkome afsluiting na een toch al zo geslaagde en afwisselende avond.” (Theaterparadijs)

Verhaal van All Stars

Na het overweldigende succes van de film en serie is All Stars nu ook te zien in het theater. All Stars de musical is een absolute must-see voor man en vrouw, jong en oud, aanvaller of verdediger. Een feelgood musical over vriendschap, volwassen worden, eigenwijze vrouwen en vasthouden aan onbezorgde voetbaluurtjes op zondagmorgen.

De jongens van Swift Boys 8 slaan geen zondag over om met elkaar op het veld te staan. Nu zijn ze 25 en is hun leven behoorlijk veranderd. Zwangere vriendinnen, strenge echtgenotes die niet meer thuis op de bank wachten, buitenechtelijk gerommel en carrièreplannen. Maar op zondag ontmoeten ze elkaar steevast op de groene mat, vergeten ze alle zorgen van hun dagelijkse leven en hebben ze dezelfde kleedkamer gein als toen ze nog puber waren. Terwijl de mannen zich voorbereiden op de 500ste wedstrijd wordt hun vriendschap enorm op de proef gesteld. In het zicht van die belangrijke wedstrijd leren ze niet alleen elkaar beter kennen, maar weten ze ook: samen ben je niet alleen. Nu nog die wedstrijd winnen.

Cast

Jim Bakkum, Levi van Kempen, Kees Boot, Urvin Monte, Lucas Hamming, Bart van den Donker, Jasper Demollin, Alex Hendrickx, Mike Weerts, Sarah Janneh, Whitney Sawyer, Ruth Sahertian, Kiki van Deursen, Wolter Weulink, Theo Martijn Wever, Sabine van Kuipers, Remco Sietsema.

Band

Menno Theunissen, Richard Veltman, Angelo Toorré, Jurgen Burdorf, Jeroen Dur, Remco Sietsema.

Creatives

Regie: Frank Lammers
Muziek: Thomas Acda & David Middelhoff
Choreografie / staging: Daan Wijnands
Script: Elzelien Peters & Jop Esmeijer
Artistieke supervisie: Jean van de Velde
Arrangementen: Melcher Meirmans
Decorontwerp: Thomas Ruppert & Roos Veenkamp
Lichtontwerp: Marc Heinz
Geluidsontwerp: Peter Velthuijzen
Kostuumontwerp: Fleur van Ledden Hulsebosch
Resident: Nick Fleuren
Assistent Choreograaf: Eline Vroon

Producent: More Theater Producties
Partner: Nieuwe Luxor Theater

 

Stills

Trailer

Terug