INFO

Daan werkt al sinds 2005 als zelfstandig choreograaf en heeft zich de afgelopen jaren ook gespecialiseerd op het gebied van staging.  Zijn werk behelst daardoor meer dan het maken van choreografieën alleen; hij maakt ook bewegings-scenografie voor zowel acteurs als zangers in een breed spectrum aan (muziek)theater.

Zijn bekendste creaties zijn: All StarsShowponies, De Marathon, Woef Side Story, Hij Gelooft in Mij en Ciske de Rat (2016) 

 

Opleiding

Daan werd geboren in Eindhoven, op 12 maart 1970.  Na zijn middelbare school ging hij naar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, afdeling jazztheater- en showmusicaldans.

Danser

Djazzex Modern Jazz Dance Company

Hij liep na zijn afstuderen een jaar stage bij het voormalige Haagse dansgezelschap Djazzex – Modern Jazzdance Company, waar hij aansluitend een vast contract kreeg.  Hij bleef ruim vier jaar aan dat gezelschap verbonden en danste mee in een aantal gedenkwaardige voorstellingen. Zo maakte huischoreograaf Glenn van der Hoff in 1994 het ballet “Movement No. 7” waarvoor de wereldbroemde saxofonist David Liebman de muziek componeerde en ook zelf mee speelde op de première in Den Haag.  En in het seizoen ’95/’96 was er een speciaal programma in samenwerking met het Willem Breuker Kollektief.
Gedurende zijn jaren bij Djazzex (’92 – ’96) werkte Daan, behalve met huischoreografen Glenn van der Hoff en Neel Verdoorn, met oa. Feri de Geus (Coup d’Amour), Marcelo Evelin, Anthony Rizzi (Frankfurt Ballet), Mark Bruce en Patrick Delcroix (Nederlands Dans Theater).

djazzex

West Side Story

Na 4 jaar Djazzex was Daan toe aan iets anders, een nieuwe uitdaging. In 1996 deed hij auditie voor de musical West Side Story (Stage Entertainment). Hij werd aangenomen voor de rol van Riff, de leider van de Jets, en kreeg tevens de taak van dance-captain.  De productie was een enorm succes: meer dan 500 voorstellingen in het hele land.  Bij West Side Story maakte Daan voor ‘t eerst kennis met het werk van de beroemde choreograaf Jerome Robbins. Vanaf dat moment is Robbins voor Daan doorlopend een belangrijke bron van inspiratie gebleven toen hij later zelf als choreograaf aan het werk ging.  Meer info

West Side Story

Anatevka

Zijn tweede musical  werd Anatevka (Stage Entertainment) waar hij deel uit maakte van het ensemble en opnieuw dance-captain was. Voor de film Fiddler on the Roof (Anatevka) was wederom Jerome Robbins verantwoordelijk voor de choreografie, die als inspiratie diende voor Craig Revel Horwood, de choreograaf van de Nederlandse productie AnatevkaMeer info

Anatevka

Chicago, Utrecht

De musical Chicago (Stage Entertainment) vormde de grote opening van het nieuwe Beatrixtheater in Utrecht. De choreografe van de musical Chicago, Ann Reinking, heeft persoonlijk gerepeteerd met de cast van de Nederlands productie.  Daan ontving voor zijn rol in Chicago de John Kraaijkamp Musical Award in de categorie ‘Aanstormend Talent’.  Meer info

Chicago

Chicago, West End – Londen

In 2001 werd Daan uitgenodigd om een jaar mee te spelen in de productie Chicago (Barry and Fran Weissler) op West End in Londen en werkte er samen met oa. Denise van Outen, Marty Pellow, Alison Moyet, Clive Rowe, Claire Sweeney, Sue Kelvin en Leigh Zimmerman.  Meer info

Chicago

3 Musketiers

Na zijn auditie voor de gevechtschoreograaf Malcolm Ranson, werd Daan voor de laatste 6 maanden van de oorspronkelijke Nederlandse productie 3 Musketiers (Stage Entertainment) geëngageerd als Fight Swing.  Dit betekende dat hij uitsluitend mee deed aan de zwaardgevechten.  3 Musketiers was exclusief te zien in het Nieuwe Luxor Theater te Rotterdam.  Meer info

3 Musketiers

Crazy For You

Seizoen 2004-2005 stond geheel in het teken van de musical Crazy for You (Stage Entertainment) . Een Gershwin-musical met de choreografie van Susan Stroman.
Daan noemt het een groot voorrecht dat hij werk heeft mogen dansen van Jerome Robbins, Bob Fosse en Susan Stroman.   Ieder met hun eigen kenmerkende stijl: Robbins als meester in het vertellen van het verhaal via dans, Fosse met zijn ‘less is more’ en Stroman die in Crazy For You, via haar theatrale productie nummers, de tijden van Gene Kelly doet herleven.
Meer info

Crazy for You

Simone – Songs From The Heart

Hoewel Daan inmiddels al enkele jaren werkzaam was als choreograaf en in die hoedanigheid betrokken was bij de nieuwe show van Simone Kleinsma – Simone, songs from the heart (Stage Entertainment) , keerde hij in 2008 nog een keer terug als uitvoerend artiest.  Samen met collega Joost de Jong, met wie Daan in zijn eerste musicalproductie West Side Story had gestaan, vormden zij de Personal Assistants van leading lady Simone.  Meer info

Simone

Choreograaf

In 2005 kreeg Daan de kans om de choreografie te maken voor Jesus Christ Superstar (Stage Entertainment) . Dit werd de start van zijn nieuwe carrière, als choreograaf.
Zijn ervaringen als uitvoerend artiest, danser en choreograaf zijn belangrijke elementen in zijn verdere ontwikkeling als theatermaker.
Alle informatie hierover is te vinden onder de hoofdstukken ‘Musical’, ‘Theater’ “Film&TV” en ‘Projecten’ op deze site.

Televisie

Naast zijn werkzaamheden in het theater, speelde Daan, als acteur, gastrollen in de televisieseries: CharlieGooische Vrouwen, Kinderen Geen Bezwaar, Oppassen, Westenwind, Kees & Co en Goudkust.

dvds